Bahan A
- Mi Kuning ( Dicelur dan ditoskan)
- Udang (mengikut keperluan)
- Stok Udang ( Air rebusan kepala dan kulit udang)
Bahan B ( sebagai hiasan - mengikut keperluan)
- Tauge (dibuang akarnya)
- Telur rebus (dibelah 2)
- Kangkung/Sawi (direbus dan toskan)
- Cili Merah ( dihiris)
- Bawang goreng
Bahan C (Dikisar)
- Cili kering (mengikut keperluan)
- Udang kering (mengikut keperluan)
- Bawang Merah (mengikut keperluan)
- Bawang putih (mengikut keperluan)
- Halia
- Serai
- Tomato
CARA MEMBUAT
- Rebuskan kepala dan kulit udang bagi mendapatkan stok udang.Toskan air rebusan
- Panaskan minyak dan masukkan Bahan C sehingga naik wangi.
- Masukkan air stok udang dan masak sehingga mendidih.
- Hidangkan mi dengan bahan hiasan.
No comments:
New comments are not allowed.